
מחלות קרדיווסקולריות הן אחד מהגורמים החשובים לתמותה בכל העולם. דיסליפידמיה היא אחת מגורמי הסיכון עם קשר סיבתי לתחלואה קרדיווסקולרית וניתן לשלוט בה על ידי שינוי אורחות חיים, כולל דיאטות בריאות הכוללות מאכלים פונקציונליים. במחקר שממצאיו תוארו בכתב העת Pharmacological Research הייתה לסכם את האפקט של ספירולינה על פרופיל הליפידים כפי שהודגם בניסויים קליניים מבוקרים בעבר.
במסגרת סקירת ספרות שיטתית ערכו החוקרים חיפוש במאגרי המידע MEDLINE, Scopus, Clarivate Analytics Web of Science, וה-Cochrane Library באופן שיטתי עד ינואר 2023. החוקרים סקרו את מאגרי המידע אחר ניסויים התערבותיים שבחנו את האפקט של ספירולינה על פרופיל ריכוזי הליפידים בפלזמה.
תוצאות מאוגמות מ-20 הניסויים (שכללו 23 זרועות טיפול ו-1,076 מטופלים) שנכללו במחקר הראו כי טיפול עם ספירולינה הביא לירידה מובהקת ברמות כולסטרול LDL (standardized mean difference –-0.6, רב״ס 95% – -0.9-(-0.2); p<0.05), בסך הכולסטרול (standardized mean difference –-0.6, רב״ס 95% – -0.9-(-0.2); p<0.05) ובטריגליצרידים (standardized mean difference –-0.6, רב״ס 95% – -0.9-(-0.2); p<0.05) בעוד שברמות כולסטרול HDL נרשמה עלייה מובהקת (standardized mean difference – 0.3, רב״ס 95% – 0.0-0.6; p<0.05).
מסקירת ספרות וניתוח על זה עולה כי תיסוף עם ספירולינה יכול להיות שימושי בשיפור רמות של כוסטרול, טריגליצרידים, LDL ו-HDL בסרום.
למקור:
https://doi.org/10.1016/j.phrs.2023.106802
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1043661823001585