מטרת החוקרים הייתה לבחון את ההשערה שחומצה קינורנית (kynurenic acid KYNA) יכולה לגרום לבליעה של סינפסות בתיווך מיקרוגליה על ידי הפחתת הפעילות העצבית.
סכיזופרניה היא הפרעה נוירו-התפתחותית המאופיינת באובדן מוגזם של סינפסות. חומצה קינורנית (KYNA), מטבוליט נוירו-אקטיבי של טריפטופן לאורך מסלול הקינורנין, יכולה לגרום לפנוטיפים הקשורים לסכיזופרניה במכרסמים, ומחקרים קליניים גילו רמות גבוהות של KYNA במערכת העצבים המרכזית של אנשים עם סכיזופרניה. עם זאת, הגורמים הגורמים לרמות גבוהות של KYNA בסכיזופרניה, והמנגנונים שבאמצעותם KYNA תורם לפתופיזיולוגיה, נותרו חמקמקים במידה רבה.
לאחרונה, פורסמו בכתב העת The American Journal of Psychiatry, ממצאיו של מחקר בו חוקרים ביקשו להעריך את ההשערה ש- KYNA יכולה לגרום לבליעה של סינפסות בתיווך מיקרוגליה על ידי הפחתת הפעילות העצבית.
תאי גזע פלוריפוטנטיים שהושרו על ידי מטופלים שימשו ליצירת תרביות דו-ממדיות של נוירונים ותאים דמויי מיקרוגליה, כמו גם אורגנואידים של מוח קדמי עם מיקרוגליה מתפתחת באופן טבעי, כדי לחקור כיצד KYNA משפיעה על הפעילות הסינפטית ועל קליטת מבנים סינפטיים על ידי מיקרוגליה. כדי לאמת את הנתונים המחקריים בהקשר קליני, נעשה שימוש במערכי נתונים גנטיים ורקמות מוח התפתחותיות בקנה מידה גדול לאחר המוות כדי לחקור רשתות ביטוי משותף עבור אמינוטרנספראזות (KATs) המייצרות KYNA ומעשירות וריאנטים נפוצים של סכיזופרניה בסיכון גנטי וביאורים פונקציונליים.
תוצאות המחקר הדגימו שבמודלים ניסויים אלו, שנגזרו ממטופלים, KYNA גרמה לקליטה של מבנים סינפטיים במיקרוגליה, ועיכוב ייצור ה-KYNA האנדוגני הוביל לירידה בהפנמה של סינפסות במיקרוגליה. מערכי הנתונים המשולבים, טרנסקריפטומי וגנטי, הראו כי תאי KAT המייצרים KYNA הועשרו בגנים המווסתים פעילות סינפטית ובוריאנטים גנטיים של סיכון לסכיזופרניה.
החוקרים הסיקו כי יחד, תוצאות אלו מקשרות וריאנטים גנטיים של סיכון לסכיזופרניה לייצור מוגבר של KYNA ולהפנמה מוגזמת ותלוית פעילות של חומר סינפטי במיקרוגליה, תוך רמיזה על עיכוב פרמקולוגי של KATs כאסטרטגיה למניעת אובדן סינפסות בסכיזופרניה.
למקור: