במחקר שהתפרסם בכתב העת British Journal of Pharmacology בחנו את התועלת של רוקפריב, מעכב PARP הנמצא בשימוש עבור מחלות אחרות, במניעת תחלואה והפחתת דלקת עבור חולי קורונה.
עד כה התגלו מעט טיפולים עבור מחלה קשה הנגרמת מנגיף הקורונה (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2- SARS-CoV-2). מכיוון שאירועי ריבוזילציה של ADP מהווים חלק במחזור החיים של נגיפי קורונה ובתגובות הדלקתיות של המאחסן, במחקר זה החוקרים בחנו את האפשרות להשתמש במעכבי PARP (poly(ADP-ribose) protein) המאושרים לשימוש במצבים רפואיים אחרים על מנת לטפל בחולי קורונה (Coronavirus Disease 2019- COVID-19).
החוקרים בחנו את ההשפעה של מעכבי PARP על ספיגת נגיפים באמצעות ניסויים מבוססי תאים בהם בחנו מספר זנים של נגיף הקורונה. הקישור של רוקפריב לחלבוני ספייק נבדק במידול מולקולרי ובאמצעות מיקרוקלורימטריה. השפעות נוגדות דלקת של רוקפריב הודגמו באמצעות מודלים מבוססי תאים שאותגרו עם חלבון ספייק רהקומביננטי או חיסון RNA כנגד נגיף הקורונה.
תוצאות המחקר הדגימו רמות גבוהות של עקה חמצונית ופארילציה (Parylation) משמעותית בכל סוגי התאים בריאותיהם של חולי קורונה, אשר נמצאו במתאם הופכי עם לימפופניה. מעניין לציין כי רוקפריד, בשונה ממעכבי PARP אחרים, הפחית את שיעור ההדבקה עם נגיף הקורונה על ידי קישור לאזור שמור של חומצות אמינו מספר 493-498 שבאתר הקישור של חלבון הספייק לקולטני ACE-2, וכך מנע מהנגיף להיקשר לקולטנים אלו. בנוסף, חלבוני ספייק ו-RNA נגיפי השרו ביטוי יתר של ציטוקינים אשר עברו הופרו משמעותית עם מתן רוקפריב במינונים המתאימים.
מסקנת החוקרים הייתה כי ייתכן ורוקפריב יכול לשמש כתרופה נוגדת דלקת עבור חולים עם מחלת הקורונה.
למקור:
https://bpspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/bph.17305